بررسی تبلت می پد ۵ و ویژگی های مثبت و منفی می پد ۵

ساخت وبلاگ

تبلت می پد ۵ یکی از محصولات موفق شیائومی است که با طراجی مناسب، قالب کاربردی، نمایشگر عالی و … به راحتی می تواند بهترین همراه شما در دنیای سرگرمی الکترونیکی و ویدیو باشد. در ادامه به بررسی تبلت می پد ۵ پرداخته تا از قابلیت های آن بیشتر بدانید.

بررسی تبلت می پد ۵

اگرچه شرکت شیائومی بین ۵ تولید کننده برتر تبلت جایگاه ویژه ای ندارد اما با رشد چشمگیر بازار تبلت ها در چند سال اخیر سعی دارد تا با معرفی محصولات جدید در این راستا، حضور قدرتمندش را به نمایش بگذارد. یکی از این محصولات موفق تبلت می پد ۵ است که در آگوست ۲۰۲۱  همزمان با معرفی گوشی هوشمند پرچمدار میکس ۴ معرفی شد.

ضمنا در همین زمان از نسخه پرو این تبلت نیز رونمایی شد. گفتنی است تبلت می پد ۵ از قابلیت سیمکارت پشتیبانی ندارد. ولی این تبلت شیائومی به وضوح موفق ظاهر شد. استفاده از طراحی مناسب، قالب کاربردی، نمایشگر عالی، باتری فوق العاده، پشتیبانی از قلم هوشمند و … آن را ّبه بهترین همراه در دنیای سرگرمی الکترونیکی و ویدیو مبدل می نماید.

نسل قبلی یعنی می پد ۴ یک تبلت ساده اندرویدی ۸ اینچی بود که در رده میانی با قیمت اقتصادی ارائه می شد و بخشی از مشخصاتش شبیه آیپدهای مینی اپل آن دوره بود. ولی تبلت می پد ۵ با تجهیز به پردازنده پیشرفته یک پله بالاتر از رقبای اندرویدی اش ظاهر شد.

شایان ذکر است این تبلت فقط با اتصال وای فای عرضه می شود در حالی که نسخه پرو علاوه بر اتصال وای فای از اتصال فایوجی هم بهره می برد. در ادامه به بررسی بیشتر تبلت می پد ۵ می پردازیم.

طراحی و کیفیت ساخت

با توجه به بررسی ها می توان گفت تبلت می پد ۵ از طراحی زیبایی بهره می برد. این تبلت به فریم آلومینیومی تخت مجهز شده و دارای ظاهر پرداخته ای می باشد. قسمت جلوی دستگاه از نمایشگر تمام صفحه بهره می برد که حاشیه های آن باریک است. پنل پشتی نیز نمای زیبایی داشته و از جنس پلاستیک است که شاسی آلومینیومی دستگاه را می پوشاند.

تبلت می پد ۵ در رنگ های سفید، سبز(به طور محدود برای بازار چین) و خاکستری عرضه می شود. و در مدل سفید تحت بررسی با تابیدن نور به آن، جلوه زیبایی پیدا کرده و به حالت جذابی در می آید. در این مدل جای اثر انگشت مشخص نبود. البته اثر انگشت در پنل جلویی خیلی مشخص است ولی می توان با یک پارچه معمولی آن را تمیز کرد.

این تبلت وزن ۵۱۱ گرم و ضخامت ۶.۸۵ میلی متر دارد و به نمایشگر ۱۰.۹ اینچی ال سی دی مجهز است. همچنین از قلم هوشمند شیائومی پشتیبانی می کند و نرخ لمسی آن ۲۴۰ هرتز گزارش شده است. نمایشگر می پد ۵ همچنین ۴۰۹۶ سطح فشار را برای قلم تشخیص می دهد. گفتنی است این قلم با بلوتوث به تبلت متصل می شود.

قلم هوشمند شیائومی دارای طراحی ماتی بوده و جنس پلاستیکی دارد. دو کلید و یک سر قابل تعویض هم روی قلم تعبیه شده اند. کلید پایین جهت یادداشت برداری سریع یا تغییر نوع قلم و سوییچ به پاک کن هنگام نوشتن در نظر گرفته شده و کلید بالا جهت ثبت اسکرین شات سریع یا تغییر رنگ قلم مورد استفاده خواهد بود.

حاشیه های صفحه نمایش باریک است ولی به حدی است که بتوان بدون پوشاندن صفحه، تبلت را به راحتی در دست گرفت. با توجه به این که دوربین سلفی در حاشیه دستگاه پنهان است، نمی توان آن را به راحتی مشاهده کرد. دوربین پشتی دستگاه نیز ۱۳ مگاپیکسلی بوده و کنار آن فلش ال ای دی دوگانه ای قرار دارد.

البته به نظر نمی رسد سیستم دوربین به این فضا نیاز داشته باشد ولی ظاهر شرکت سازنده سعی داشته سبک طراحی دوربین پشتی اسمارتفون های سری ۱۱ خود مانند شیائومی ۱۱t پرو را در این تبلت اعمال کند. به طور کلی تبلت می پد ۵ دارای ابعاد مناسبی بوده و در دست گیری آن لذت بخش و راحت می باشد.

ضمنا در دست سر نمی خورد. این محصول جهت تماشای فیلم و بازی خیلی مناسب ارزیابی می شود و حضور قلم هوشمند نیز آن را جذاب تر نموده است.

نمایشگر ۱۲۰ هرتزی

پیشتر اشاره شد که تبلت می پد ۵ از نمایشگر ۱۰.۹ اینچی ال سی دی بهره می برد. بررسی ها نشان داد که از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، قابلیت دالبی ویژن و اچ دی آر ۱۰  هم پیشتیبانی می کند. این نمایشگر یکی از کلیدی ترین ویژگی های تبلت به شمار می رود که وضوح ۱۶۰۰* ۲۵۶۰ را ارائه می دهد.

نسبت تصویر نمایشگر مذکور ۱۶ به ۱۰ بوده و دارای تراکم پیکسلی ۲۷۴ پیکسل بر اینچ می باشد. همچنین این صفحه نمایش از رنگ های ۱۰ بیتی نیز پشتیبانی دارد. پنل یاد شده روشنایی خوبی دارد و نمایش رنگ ها در آن با کیفیت خوبی صورت می گیرد. ضمنا از یک میلیارد رنگ پشتیبانی می کند.

قابلیت های دالبی ویژن و اچ دی آر ۱۰ سبب می شود که از کیفیت سرویس های استرم نهایت لذت را داشته باشید. ناگفته نماند امکان انتخاب بین نرخ نوسازی ۶۰ و ۱۲۰ هرتز هم در دسترس کاربر می باشد ولی این پنل از قابلیت سازگاری خودکار نرخ نوسازی بی بهره است.

به این ترتیب به جز ویدیو و عکس ها، تمام موارد در این نمایشگر با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز نمایش داده می شوند. البته ممکن است قابلیت سازگاری خودکار نرخ نوسازی نمایشگر، در آپدیت های نرم افزاری به تبلت اضافه شوند.

باتری و سرعت شارژ

شیائومی می پد ۵ از باتری بزرگ ۸۷۲۰ میلی آمپر ساعتی بهره می برد. نسخه بین المللی این تبلت با یک شارژر ۲۲.۵ وات به بازار ارائه شده است. هر چند این دستگاه از شارژر ۳۳ واتی نیز پشیتبانی می کند ولی شارژر موجود در جعبه تبلت قدرت کمتری دارد.

این تبلت در تست باتری امتیاز بسیار خوبی به دست آورد. به طوری که در تست مرور وب (۱۲۰هرتزی) ۱۴ ساعت و ۳۱ دقیقه دوام داشت. همچنین انرژی باتری با پخش ویدیو در حالت تمام صفحه(۶۰ هرتزی) بعد از ۱۴ ساعت به ده درصد رسید. این ارقام برای باتری تبلت می پد ۵ خیلی عالی می باشد.

باتری این تبلت با شارژر ۲۲.۵ واتی بعد از نیم ساعت از شارژ صفر به ۲۷ درصد رسید. در حالی که با شارژر ۳۳ واتی در همین مدت ۳۷ درصد شارژ شد. در باره سرعت شارژ نمی توان به تبلت مذکور انتقاد داشت ولی بهتر بود این محصول به طور پیش فرض با شارژر ۳۳ وات به بازار روانه می شد.

اسپیکر

بررسی ها حاکی از آن است که تبلت می پد ۵ از ۴ اسپیکر با کیفیت بهره می برد که از قابلیت دالبی اتموس هم پشتیبانی دارند. ابعاد هر ۴ بلندگو ۱۶*۲۰ میلی متر بوده که دو عدد در یک طرف و دو عدد در لبه مقابل تعبیه شده اند. خروجی صدای این اسپیکرها خیلی زیاد و بالانس شده می باشد.

این تبلت در تست بلندی صدا امتیاز بسیار خوبی به دست آورد. قابلیت دالبی اتموس به طور پیش فرض روی دستگاه فعال می باشد. این قابلیت تغییری در میزان بلندی صدا به وجود نمی آورد و تنها کیفیت باس و تون های میانه را بهبود می دهد. بدون فعال نمودن دالبی اتموس، خلا باس در صدای تبلت مذکور حس می شود.

به طور کلی کیفیت صدای تبلت می پد ۵ بسیار خوب ارزیابی می شود.

سخت افزار و نرم افزار

در این بخش ابتدا به بررسی سخت افزاری تبلت می پد ۵ می پردازیم. قلب تپنده این تبلت را پردازنده پیشرفته اسنپدراگون ۸۶۰ تشکیل می دهد که آن را به تبلت اندرویدی قدرتمند بازار در زمان خودش تبدیل کرد. این تراشه با لیتوگرافی ۷ نانومتری هشت هسته ای بوده که شامل ۴ هسته ای ۷۶ (یک هسته با فرکانس ۲.۹۶ گیگاهرتزی و سه هسته با فرکانس کاری ۲.۴۳ گیگاهرتز ) و ۴ هسته ای ۵۵ می باشد.

همچنین پردازنده گرافیکی آدرنو ۶۴۰ این تراشه را همراهی می کند که توان نسبتا بالایی داشته و از پس بازی های سنگین برمی آید. می توان گفت تبلت می پد ۵ از نظر عملکرد گرافیکی در حد تبلت های پرچمداری مانند گلکسی اس ۷ پلاس و میت پد ۱۱ قرار می گیرد.

بررسی ها نشان می دهد عملکرد تراشه تبلت می پد ۵ سریع و بدون لگ است. و امکان اجرای بازی های hrr هم فراهم شده است. ضمنا سیستم خنک کننده دستگاه نیز عملکرد خوبی داشته و هنگام کار با تبلت هیچ بخشی از بدنه خیلی داغ نشد. به این ترتیب می توان گفت این تبلت قادر به انجام وظایف سنگین و بازی های مدرن و روز بوده و کاهش عملکردی در اجرای برنامه یا بازی سنگین نخواهد داشت.

ناگفته نماند در نسخه بین المللی حافظه رم این تبلت ۶ گیگابایت بوده که با حافظه های داخلی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت ارائه می شود. در ادامه به بررسی نرم افزاری تبلت می پد ۵ می پردازیم. سیستم عامل این تبلت بر پایه اندروید ۱۱ به همراه رابط کاربری MIUI 12.5 بهینه شده می باشد. نسخه ۱۳ این رابط کاربری نیز در اواخر سال ۲۰۲۱ ارائه شد. رابط کاربری مذکور برای بیشتر کاربران حس آشنایی دارد.

البته شرکت سازنده این رابط کاربری را در تبلت می پد ۵ بهینه نموده تا کاربران بتوانند بهتر از قابلیت ها و امکانات دستگاه بهره ببرند. این تبلت از سنسور اثر انگشت بهره نمی برد و برای قفل دستگاه از پین، الگو، رمز عبور یا قابلیت تشخیص چهره استفاده نمایید.

عملکرد قابلیت تشخیص چهره تبلت مذکور خوب بوده ولی امنیتش به اندازه سنسور اثر انگشت نیست. ناگفته نماند امکان بازگشایی قفل تبلت با لوازم جانبی بلوتوثی هم وجود دارد. تمام برنامه ها، ویجت ها و پوشه ها مستقیما روی صفحه اصلی قرار دارند البته در صورت تمایل می توانید بخش اپ دراور را فعال نمایید.

از دیگر ویژگی های بهبود یافته امنیتی در این رابط کاربری آن است که به طور مثال موقع اشتراک گذاری عکس، ویدیو و … می تواند اطلاعات مرتبط به موقعیت مکانی آن ها را برای شخص گیرنده حذف نمود. ضمنا یک برنامه امنیتی نیز در تبلت وجود دارد که به کشف بدافزارها پرداخته و عملکرد باتری را بررسی می کند.

همچنین می توان با این برنامه، کمی از فضای اشغال شده حافظه رم را خالی کنید. این رابط کاربری ویژگی های دیگری مانند میان بر برای دسترسی به فضای دوم، حالت گیم توربو را در اختیار کاربر می گذارد که از طریق برنامه امنیتی قابل دسترس می باشد.

دوربین و کیفیت عکس ها

دوربین اصلی تبلت می پد ۵ از سنسور ۱۳ مگاپیکسل با سایز ۲۴ میلی متر و گشودگی دیافراگم ۲.۰ بهره می برد که از قابلیت نایت مود پشتیبانی می کند و در کنار آن یک فلش دوگانه ال ای دی حضور دارد. دوربین سلفی نیز ۸ مگا پیکسل با فوکوس ثابت است.

اپلیکیشن دوربین بسیار ساده بوده و امکان عکاسی و فیلمبرداری را فراهم می کند. ضمنا سیستم بهینه ساز هوش مصنوعی نیز وجود دارد. در کمال ناباوری، کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی این تبلت بالا و پر از جزئیات است. میزان شفافیت سوژه ها در تصاویر خوب می باشد و رنج دینامیکی معمولی دارند.

کنتراست تصاویر نیز خیلی خوب ارزیابی می شود. ضمنا رنگ ها در تصاویر ثبت شده با این دوربین زنده و جذاب به نظر می رسند. نویز تصاویر بسیار کم و برای یک تبلت در این رنج قیمتی قابل چشم پوشی خواهد بود. دوربین اصلی در شب نیز عملکرد تقریبا خوبی داشته ولی پیشنهاد می شود در شب حالت اچ دی آر روشن شود.

دوربین سلفی نیز عملکرد خوبی دارد و تصاویر را با جزئیات تقریبا خوب ثبت می کند.

قلم هوشمند

برای تبلت می پد ۵ قلم مغناطیسی در نظر گرفته شده که باید به صورت جداگانه خریداری شود. این قلم با وزن ۱۲.۲ گرم به طور انحصاری برای تبلت مذکور تولید شده و دارای نرخ ورودی ۲۴۰ هرتز و تشخیص سطح فشار ۴۰۹۶ می باشد. این قلم توسط بلوتوث به دستگاه متصل شده و به طور مغناطیسی نیز به لبه کناری دستگاه می چسبد.

باتری قلم مذکور به طور بی سیم با اتصال به لبه تبلت شارژ می گردد. با هر بار شارژ کامل نیز تا ۸ ساعت می توان از قلم استفاده کرد. گزارش شده با یک دقیقه شارژ قلم می توان تا ۲۰ دقیقه از آن بهره برد. و اگر باتری این قلم هوشمند تخلیه کامل شده باشد متاسفانه نمی توان از آن استفاده کرد.

مزایا و معایب تبلت می پد ۵

از مزایای این تبلت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی زیبا و وزن کم
  • نمایشگر ۱۲۰ هرتزی با روشنایی مناسب و کنتراست بالا
  • باتری فوق العاده
  • اسپیکرهای باکیفیت
  • عملکردی در حد تبلت های پرچمدار
  • پشتیبانی از قلم هوشمند شیائومی
  • رابط کاربری بهینه سازی شده

و مواردی مانند عدم ارائه قلم هوشمند در جعبه تبلت، عدم عرضه مدل سیمکارت خور، فقدان جی پی اس، فقدان سنسور اثر انگشت، شارژر جعبه ۲۲. وات در حالی که از شارژ ۳۳ وات پشتیبانی دارد از معایب این تبلت به شمار می روند. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با راهنمای خرید تبلت و  روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

سارتر چه بر سر جایزۀ نوبل آورد...
ما را در سایت سارتر چه بر سر جایزۀ نوبل آورد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شهریاری web2web بازدید : 123 تاريخ : يکشنبه 6 فروردين 1402 ساعت: 20:41