علائم کمبود پروتئین بدن و معرفی برنامه غذایی که این کمبود را جبران می کند

ساخت وبلاگ

از رایج ترین علائم کمبود'>کمبود پروتئین در بدن ایجاد اختلال در عملکرد و ساختار هر یک از آنان می باشد. سلول های بدن برای انجام وظایف خود نیاز به دریافت پروتیئن مناسبی دارند که قابل به ذکر می باشد ساختار هر یک از عملکرد های بدن ما به وجود این رشته های کوچک آمینو اسید بستگی دارد.

در بخش های دیگری از مجله آرگا به معرفی مواد غذایی پروتئین دار و منابع پروتئین گیاهی پرداخته ایم که از این رو در پی این مطالب بسیار مهم و ارزشمند، در ادامه این مقاله به آشنایی شما با علائم کمبود پروتئین بدن پرداخته ایم.

آشنایی با علائم کمبود پروتئین بدن

معرفی علائم کمبود پروتئین بدن

پروتئین ها را در اصطلاحی دیگر می توان این چنین معرفی کرد که مولکول های بزرگ غنی از اسید آمینه می باشند. نظم دهی به سلول ها، بافت ها و اندام ها بدون این ماده حیاتی، امری سخت و دشوار می باشد و گفتنی است که بسیاری از نواحی بدن به مانند ماهیچه ها، پوست، استخوان، قسمت های دیگر بدن انسان، سرشار از مقایر بالای پروتئین است. همچنین جنس انواع گوناگونی از آنزیم ها، هورمون ها و آنتی بادی ها، پروتئین است که به همین دلیل برای عملکرد های بسیاری از سلول های بدن ضروری و لازم می باشد.

همچنین خوب است بدانید که پروتئین ها از زنجیره طولانی اسید آمینه تشکیل شده اند که پایه و اساس حیات را بر عهده گرفته است. بدن انسان از سیستم خارق العاده ای تشکیل شده است؛ به این صورت که در هر یک از بدن افرد، آماری در حدود ۱۰۰ تریلیون سلول وجود دارد و نکته جالب آن است که در هر یک از سلول ها، هزاران پروتئین قرار گرفته است. پروتئین ها مسبب اصلی وظیفه هر سلول هستند تا به درستی کارشان را انجام دهند.

وظیفه پروتئین در بدن بدین صورت است که  از انتقال دهنده های عصبی به شمار می آید. هموگلوبین از اکسیژن سرشاری برخوردار است که از انواع دیگر پروتئین ها به شمار می آید. در این صورت گفتنی است که بدن بر خلاف آن که کربوهیدرات و چربی را ذخیره می کند، در تجمع پروتئین بدن توانایی ندارد. از این رو باید مصرف خوراکی های غنی از پروتئین را فراموش نکنید و این املاح حیاتی در بدن خود را همواره تامین نگه دارید.

علت خستگی مفرط در کمبود پروتئین بدن

هنگامی که بدن با کمبود شدید این ماده معدنی در بردن برخوردار می شود، به طور کثیر از علائم و نشانه هایی برخوردار می شوید که با بررسی هر یک می توانید به عدم دریافت پروتئین در بدن خود آگاه شوید.

  • احساس گرسنگی بیش از حد

احساس گرسنگی در دفعات پیوسته به صورت فیزیکی و عاطفی می تواند از علائم جدی کمبود پروتئین در بدن به شمار آید. گرسنگی در حالت هایی که مشغول به سرو غذا هستید و یا مدت زمان کوتاهی از آن می گذرد، بدان منظور است که وعده غذایی تان به اندازه کافی از پروتئین برخوردار نبوده است. قابل به ذکر است که پروتئین برای انتقال سیگنال های عدم گرسنگی به مغز و ثابت نگه داشتن سطح قند خون مورد نیاز عملکرد های بدن می باشد.

همچنین اسید های آمینه در بسیاری از عملکرد های زیستی تاثیر موثری قائل می باشند که رساندن سطح ۲۰ الی ۳۵ گرمی از این ماده مغذی در وعده های غذایی خود بسیار پیشنهاد شده است.

  • تحلیل عضلات

عضلاتی خسته با بالا رفتن سطح چربی در نهایت به از دست رفتن ماهیچه ها منجر می شود که تمام این عملکرد ها از علائم کمبود پروتئین بدن به حساب می آید. هنگامی که این املاح معدنی در ماهیچه های بدن کاهش یابد، به صورت تدریجی ضعف و تحلیل عضلات صورت می گیرد که این عملکرد ها به علت دریافت آمینو اسید برای انجام فرایند های مختلف بدن می باشد.

علت ابتلا به افسردگی چیست؟

  • ابتلا به افسردگی

اسید های آمینه ای به مانند تریپتوفان و تیروزین در تحت عنوان مواد اولیه برای انتقال دهنده های عصبی به مانند سروتونین و دوپامین که می تواند فرد را در نهایت به بیماری های روحی همانند افسردگی و اضطراب شدید مبتلا کند. از این رو توصیه می شود که مصرف پروتئین را در وعده های غذایی خود فراموش نکنید و برای عزت نفس تان از پر خوری های افراطی نیز بپرهیزید.

  • خستگی

قابل به ذکر است که از دیگر علائم کمبود پروتئین بدن خستگی افراطی ذهنی و جسمی می باشد. عدم پروتئین در انقابض ماهیچه ها نقش موثری دارد که در نهایت به گرفتگی ماهیچه ها و خستگی منجر می شود. همچنین آمینو اسید ها در گروه گلوتامین های به همراه گلوکز در ماهیچه های بدن مورد استفاده قرار می گیرند.

  • ریزش مو

به یاد داشته باشید که کلاژن و کراتین از گروه های اصلی مو هستند که به موجب آمینو اسید ها در بدن تشکیل می شوند. از این رو در صورت کمبود پروتئین در بدن، ریزش مو اتفاق می افتد؛ چرا که بدن به آمینو اسید هایی هماند سیستئین، لیزین و متیانین برای تشکیل تار مو نیاز دارد.

علائم کاهش پروتئین بدن

  • توقف رشد در کودکان

پروتئین علاوه بر اینکه برای حفظ بافت های عضلانی و استخوانی ضروری هستند، به رشد بدن نیز کمک می کنند، از این رو کاهش مقدار پروتئین به ویژه در کودکانی که بدن آنها در حال رشد می باشد، خطرات زیادی دارد، متوقف شدن رشد جسمی از علائم شایع کمبود پروتئین در کودکان می باشد.

  • افزایش شدت عفونت ها

این مشکل همچنین می تواند از طریق تضعیف سیستم ایمنی بدن خود را نشان دهد و ضعیف شدن سیستم ایمنی نیز خود, افزایش شدت عفونت ها را به دنبال دارد، بر اساس تحقیقات به عمل آمده در این زمینه؛ برنامه های غذایی که تنها حاوی مقدار ۲ درصد پروتئین هستند، منجر به ابتلای این اشخاص به بیماری هایی همچون آنفولانزا می شوند.

از این رو غذاهایی که دارای بیش از ۱۸ درصد پروتئین هستند، برای سلامت بدن مفید بوده و تا حدود زیادی وی را در امان نگه می دارند، تحقیقات نشان داده است که کمبود پروتئین بدن حتی اگر خیلی ناچیز باشد، ممکن است موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود.

  • تکه تکه شدن پوست در برخی نقاط بدن

کم بودن پروتئین بدن، گاهی اوقات با تحریک پوست همراه بوده و منجر به پوسته پوسته شدن آن می شود، این عارضه به ویژه در قسمت پاشنه پا با کم بودن یک پروتئین خاص بدن موجب می شود تا پوست قدرت حفاظت خود در برابر مواد مواد حساسیت زا و دیگر عوامل تحریک کننده را از دست بدهد، حال با افزایش مقدار پروتئین بدن و نیز با استفاده از دارو های اگزما می توانید به بهبود پوست کمک نمایید.

علایم کاهش پروتئین بدن

  • بیمار شدن مداوم

برای پیشگیری از بیمار شدن، رعایت بهداشت و داشتن خواب کافی تنها کارساز نیست، بلکه مصرف مواد مغذی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد، سیستم ایمنی بدن در صورت سوخت رسانی درست، بهتر کار می کند؛ بر اساس مطالعات انجام گرفته برخی دانشمندان در این زمینه؛ کم بودن مقدار پروتئین بدن موجب از دست رفتن سلول های T که مسئولیت مبارزه با میکروب ها را برعهده دارند، می شود، از این رو سیستم ایمنی بدن راحت تر می تواند توسط باکتری ها و ویروس ها تضعیف پیدا کند.

برنامه غذایی سرشار از پروتئین

در ابتدا گفتنی می باشد که به ظور کامل نمی توان مشخص کرد که هر فرد دارای چه مقداری از پروتئین در بدن می باشد. عوامل متعددی به مانند سن، جنس، نوع فعالیت و وضعیت آن به شکل بارداری در مقدار پروتئین بدن بسیار تاثیر گذار می باشند. از این رو سازمان غذا و بهداشت توصیه بسیاری می کند تا بزرگسالان در طی روز حدود ۵۰ گرم پروتئین مصرف کنند.

آشنای با منابع غنی از پروتئین

منابع غذایی دارای پروتئین به شرح زیر می باشد.

  1. غذا های دریایی
  2. تخم مرغ
  3. عدس
  4. لوبیا
  5. غذا های گوشتی

همچنین در طی بیانیه ای که وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرد، برخی از مواد غذایی حدود ۲۹ گرم از پروتئین در هر یک از وعده های غذایی را می توانند تامین کنند. این مواد خوراکی شامل موارد زیر می باشد؛

  1. ۱عدد تخم مرغ
  2. نصف لیوان آجیل و دانه های روغنی
  3. ۱ قاشق غذا خوری کره بادام زمینی
  4. ۱ چهارم فنجان لوبیا و یا نخود فرنگی پخته شده
  5. ۱ اونس گوشت بدون چربی هماند مرغ و یا گوشت های دریایی

همچنین در ادامه این سازمان این چنین پیشنهاد می کند که در طی روز ۱۵۰ الی ۲۰۰ اونس گوشت پروتئینی برای افراد بالاتر از سن ۹ سال لازم و ضروری می باشد.

نکاتی که در طی مصرف پروتئین باید در نظر داشته باشید

معرفی نشانه های کمبود پروتئین بدن

گفتنی است که تنها مصرف گوشت به شما در افزایش پروتئین بدن تان کمک نمی کند، بلکه با دیگر روش های گفته شده در ادامه می توانید به تامین پروتئین های سالم در بدن خود منجر شوید. این روش ها به شرح زیر می باشد؛

  1. انواعی از غذا های پروتئینی را مصرف کنید.
  2. از مصرف گوشت های فرآوری شده جدا بپرهیزید، چرا که دارای سدیم و نمک می باشد.
  3. از مصرف پروتئین های گیاهی همانند لوبیا، عدس و محصولات سویا غافل نشوید.
  4. به طور معمول گوشت و لبنیات کم چربی را مصرف کنید و در صورت مشاهده چربی، آن را از گوشت جدا کنید.
  5. از نسخه های سالم تر خوراکی ها استفاده کنید؛ به طور مثال از خوراکی های سبوس دار در ازای نان سفید و کره بادام زمینی شیرین استفاده کنید.

منبع : آرگا

برچسب :

سارتر چه بر سر جایزۀ نوبل آورد...
ما را در سایت سارتر چه بر سر جایزۀ نوبل آورد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شهریاری web2web بازدید : 575 تاريخ : چهارشنبه 25 آبان 1401 ساعت: 13:54