آنچه باید درباره قرص لوزارتان بدانید

ساخت وبلاگ

لوزارتان، یکی از پرمصرف ترین دارو های قلبی است که مانع تنگ شدن عروق خونی می شود، این قرص به دلیل داشت ترکیب آنژیوتانسین دو، از تنگ شدن رگ های خونی و از کاهش یافتن بخش مایع خون جلوگیری می کند.

باید گفت که قرص لوزارتان اثر مهار کنندگی دارد و اثر مفیدی بر عملکرد صحیح قلب و فشار خون دارد. این قرص علاوه بر این فواید می تواند برای کلیه ها به عنوان یک محافظ عمل کند به خصوص کسانی که دچار بیماری دیابت نوع ۲ و اختلالات کلیوی هستند، که معمولا این قرص را به تنهایی و یا همراه با دیگر دارو ها برای عملکرد بهتر قلب و عروق تجویز می کنند.

این قرص که با نام تجاری Cozaar شناخته می شود و در دسته دارو های ضد فشار خون بالا قرار داده می شود که در دوز های متفاوت و اشکال دارویی قرص و شربت در تمام دارو خانه ها موجود است. برای استفاده از این قرص حتما باید پزشک تشخیص دهد و با نسخه پزشک می توان آن را تهیه کرد و فروش بدون نسخه آن ممنوع است.

چگونگی تاثیر گذاری این دارو

نحوه اثر گذاری این قرص در بیمارانی که فشار خون بالایی دارند معمولا پس از گذشت ۲ هفته اثرات آن معلوم می شود، اما کسانی که دچار بیماری نارسایی قلبی هستند اثرات آن بعد از گذشت ۱ ساعت پدیدار می شود. میزان مدت اثر گذاری این دارو بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت است. این دارو به راحتی جذب بدن می شود و از طریق مدفوع و میزان کمی هم ادرار دفع می شود.

نکته مهم اینجاست که به هیچ عنوان به صورت خودسرانه به مصرف این قرص نپردازید و اگر هم در حال استفاده از این دارو هستید به صورت ناگهانی اقدام به قطع آن نکنید، زیرا امکان دارد دچار عوارض شدیدی مانند تنگی نفس شوید. قطع مصرف دارو باید زیر نظر پزشک انجام شود.

نکات مهم در مورد مصرف

  • این قرص تداخلی با مصرف غذا ندارد شما می توانید این قرص را همراه با غذا و یا با شکم خالی استفاده کنید.
  • از مصرف نمک های پتاسیم دار در طول درمان با این دارو خودداری کنید.
  • در صورت نیاز پزشک شما درمان را با دوز کم شروع می کند تا بدنتان به آن عادت کند و سپس به افزایش دوز آن می پردازد.
  • برای اینکه دارو اثر مطلوبی داشته باشد قرص را در یک زمان و ساعت مشخص استفاده کنید.
  • برای بسیاری از بیماران مصرف قرص لوزارتان در نوبت صبح تعیین می شود.

همه چیز <a href='/last-search/?q=درباره'>درباره</a> قرص لوزارتان

عوارض جانبی

همانطور که میدانید تمام دارو های شیمیایی عوارض خاص خود را دارد، از جمله عوارض قرص لوزارتان:

  • اسهال
  • میگرن
  • سرگیجه
  • از دست دادن اشتها
  • خستگی و کوفتگی
  • اختلال در حس چشایی
  • ایجاد جوش و خارش بدن
  • ضعف و بیحالی

باید گفت این عوارض برای تمام افراد یکسان نیست و ممکن است برای فردی که در حال استفاده از این دارو است هیچ یک از این عوارض ظاهر نشود، اما با دیدن چنین علائمی که معمولا در همان ابتدای مصرف به وجود می آید بهتر است صبر کنید تا بدن به مصرف این دارو عادت کند، اما اگر این نشانه ها طولانی مدت شد به پزشک خود مراجعه کنید.

آشنایی با عملکرد قرص لوزارتان

نحوه مصرف لوزارتان

نحوه مصرف داروی لوزارتان از اهمیت زیادی برخوردار است، برای اینکه این دارو بتواند بر فشار خون بالا تاثیر گذاشته و آن را کنترل نماید باید مصرف آن به درستی انجام گیرد.

قبل از شروع مصرف این قرص فشار و نیز پیش از هر بار مصرف مجدد آن، دستورالعمل استفاده دارو را مطالعه کنید و یا اینکه در مورد نحوه مصرف دارو از پزشک متخصص قلب و عروق یا دکتر دارو ساز سوال کنید.

لوزارتان ۲۵ یا لوزرتان ۵۰ را به شکل خوراکی و مطابق نظر پزشک تان، اغلب یکبار در روز و به همراه غذا یا بدون غذا مصرف کنید.

اگر از لوزارتان به شکل مایع استفاده می کنید باید بعد از هر بار مصرف، بطری حاوی مایع دارو را خوب تکان دهید.

شربت لوزارتان باید با استفاده از پیمانه مخصوص مصرف شود، بنابراین از قاشق غذاخوری به دلیل عدم تشخیص دقیق میزان مصرف دارو خودداری کنید.

مصرف قرصهای لوزارتان

به منظور تاثیرگذاری بیشتر دارو، آن را به طور مرتب استفاده کنید. همچنین باید دارو را روزانه و در زمان معین استفاده کنید، حتی در صورت بهبودی نیز باید دارو مطابق تجویز پزشک مصرف شود.

اغلب افراد مبتلا به فشار خون بالا، به هیچ عنوان احساس بیماری ندارند.

از اینکه داروی خود را با دیگران به اشتراک گذاشته و از پیشنهاد مصرف آن به افراد دیگر، جداً خودداری کنید.

تغییر شیوه زندگی همچون راهکار های کاهش استرس، انجام ورزش و تغییرات رژیم غذایی می تواند اثربخشی داروی لوزارتان را بیشتر کند، درباره این موضوع با پزشک و دکتر داروساز مشورت کنید.

تاثیر لوزارتان بر سرفه

عده ای از افراد بعد از مصرف دارو های مهار کننده آنزیم آنژیوتانسین؛ همچون لوزارتان ۵۰ و ۲۵، دچار سرفه های خشک و بدون خلط خواهند شد، گاهی مواقع سرفه ها به قدری زیاد است که شخص ناچار به قطع دارو می شود، بنابراین در صورت آسیب زدن سرفه ها به گلو و بیدار شدن از خواب، داروی مصرفی باید تغییر کند، همچنین گاهی سرفه های خشک موجب تغییر صدا می شوند و حتی می توانند زندگی فرد را مختل نمایند.

مصرف داروی لوزارتان

نکات احتیاطی مهم در مصرف

قبل از استفاده از این قرص به این نکات توجه کرده و سپس در صورت دارا بودن هر یک از شرایط زیر پزشک خود را در جریان بگذارید.

قبل از شروع به استفاده از این دارو لیست تمام دارو هایی که استفاده می کنید را در اختیار پزشکتان قرار دهید.

سارتر چه بر سر جایزۀ نوبل آورد...
ما را در سایت سارتر چه بر سر جایزۀ نوبل آورد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شهریاری web2web بازدید : 147 تاريخ : پنجشنبه 19 آبان 1401 ساعت: 13:08